Girona & Costa Brava

Het fietsparadijs van Spanje

fietseningirona

Girona op de kaartGirona is de meest noordoostelijke provincie van Spanje. Tegen de Middellandse Zee en de Franse grens aan.

Girona is wereldwijd al een bekende plek onder de wielrenners. Dit is de plek waar de Amerikaanse, Australische en Nederlandse professionele wielrenners wonen gedurende het Europese wielerseizoen. Maar wat niet iedereen weet is dat dit stukje fietsparadijs ook ideaal is voor de tour fietser.

Dit heeft onder andere te maken met de variatie in landschap. Over de glooiende of vlakke wegen van Girona kun je overal komen, en voor de liefhebbers zijn er ook heuvels en eventueel bergen. Je kunt er veel uitgezette routes voor de fietser vinden, met fietspaden en openbare wegen die goed onderhouden zijn en waar weinig verkeer komt. En een ideaal fiets klimaat: veel zon, niet te warm en zeker niet koud.

Ook heb je met Transavia en Ryan Air veel directe en goedkope vluchten naar Girona.

De provincie & Costa Brava
De meest noord oostelijke provincie van Spanje heeft een mix van groene nationale parken, kleine middeleeuwse dorpjes, vissersdorpjes, zandstranden, kleine rots strandjes, meren, bergrivieren, romeinse bruggen en muren, Pyreneeën, vulkanisch gebied, musea, en natuurlijk de hoofdstad Girona.

Een groot verschil tussen fietsen in Spanje en bijvoorbeeld Frankrijk of Duitsland is dat je in elk dorp wel een gezellig pleintje kan vinden met terrasjes. Ook zijn de mensen gastvrij en wordt er ruimte op de weg gegeven voor fietsers. In een straal van 100 km heb je maar liefst twaalf nationale parken. En de Costa Brava staat bekend om hun zogenaamde “Cala’s”: kleine strandjes tussen de rotsen.

Ook worden er in de provincie Girona veel activiteiten georganiseerd (boottochten, snorkelen, wandelingen, duiken, kanoën, roeien, klimmen). We geven je altijd een mapje met folders voor deze activiteiten.

De stad
Girona is een mooie stad. Nog helemaal in de stijl van de Romeinse tijd vind je in alle kleine straatjes en pleintjes gezellige restaurants en terrassen.
Je hebt veel mogelijkheden om goed en tegelijkertijd niet duur te eten. Ook heeft Girona het hele jaar door een drukke agenda met activiteiten (concerten, shows, toneelstukken, optochten). Door middel van goede busverbindingen en de hogesnelheidstrein kun je met het openbaar vervoer alle kanten op (in een half uur in Barcelona, in een kwartier in Figueres met het Dali museum, naar het strand, naar de Pyreneeën en nationale parken).